Agrifirm zet kennis in voor Keniaanse cooperatie

31-01-2014 Na een succesvolle eerste adviesopdracht van Agrifirm medewerkers bij een zuivelcooperatie en mengvoerbedrijf in Kenia, besloten Agriterra en Agrifirm de samenwerking te intensiveren en formaliseren. Deze samenwerking startte formeel op 1 januari 2014. In de eerste week van februari zal een nieuw team van Agrifirm hun kennis inzetten bij een Keniaanse zuivelcooperatie.

Liesbeth Mulders, Commercieel medewerker afdeling Dier en Frank Jeurissen specialist Rundveehouderij, regio Zuid Oost (Limburg) bij Agrifirm zullen in de eerste week van februari een adviesopdracht uitvoeren bij Kieni Dairy. 

Kieni Dairy is een overkoepelende zuivelcoöperatie met zeven primaire coöperaties als lid. Kieni Dairy doet de centrale collectie en marketing van de melk, die door zo’n 5.500 leden geleverd wordt. Totale melk verkocht door Kieni was in 2013 ongeveer 9 mln. kg (gemiddeld 23.511 kg/dag). 

De opdracht is om een simpel business plan op te stellen voor een nieuw bedrijfsonderdeel van Kieni: de fouragehandel. Het gaat om een verdienmodel en de technische en organisatorische aanpak van de productie, inkoop en verkoop via de 7 aangesloten primaire coöperaties. Kieni bezit een stuk land van 10 acre waar ze willen laten zien hoe professionele hooibouw en kuilmais werkt. Ook pachten ze een perceel van 100 acre (40 ha, 1ha = 2,47 acre) voor commerciële productie van kwaliteitshooi. 


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org