Agriterra stelt de kandidaten voor…. (6)

29-09-2015 Lees hieronder het verhaal van Dioni Suarez Yurivica, een van de tien jonge boeren die door Agriterra is uitgekozen om deel te nemen aan het evenement 'We Feed the Planet' in Milaan.

Dioni Suarez Yurivica uit Peru

Dioni Suarez Yurivica is 32 jaar en algemeen manager bij Asociación de Productores Agrarios Agro Café in Chanchamayo in Peru. Ze is de dochter van de oprichter van deze vereniging.

Na het afronden van de universitaire studie Bedrijfskunde, heeft zij stage gelopen bij Agro Café. Ze werd vervolgens aangenomen en werkt nu al 7 jaar als manager bij Agro Café. Het besturen van deze koffieproducent bestaat uit verschillende economische en financiële verantwoordelijkheden. Ze heeft daar een belangrijke rol: ze steunt het bestuur in sociale en politieke kwesties en geeft advies aan de jeugd- en vrouwencommissies.

Naast haar werkzaamheden als manager van Agro Café, is Dioni Suarez Yurivica zelf producent van koffie en citrusfruit en lid van verschillende organisaties, zoals de Nationale Koffie Raad van Bestuur van Selva Central, waar zij als vicepresident optreedt en de Fair-Trade Peru.

Dioni beschrijft haar zichzelf als iemand met principes. "Ik ben voor gezonde voeding en daarom  ben ik van mening dat men moet eten wat men zelf kan produceren. Consumptie van verpakte producten moet vermeden worden. We moeten de maatschappij bewust maken van het belang van onze gezondheid en hoe belangrijk het is dat wij lokale producten consumeren. Deze zijn vrij van gif en veel gezonder."



Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org