Agriterra stelt de kandidaten voor…. (7)

01-10-2015 Lees hieronder het verhaal van Dejene Hirpa Biri, een van de tien jonge boeren die door Agriterra is uitgekozen om deel te nemen aan het evenement 'We Feed the Planet' in Milaan.

Dejene Hirpa Biri uit Ethiopië

Dejene Hirpa Biri is een man van 37 jaar oud uit Ethiopië. Hij is manager van de boerenorganisatie Becho-Woliso Farmers’ Cooperative Union Ltd.  Zijn organisatie is gespecialiseerd in graangewassen in Oromia, Ethiopie. FCU verzorgt de input voor ongeveer 63.000 kleine boerderijen en zoekt een afzetmarkt voor de producten van deze boeren. Zijn organisatie heeft drie agrarisch fabrieken en heeft daarnaast plannen om een fabriek te starten voor de verwerking van kikkererwten.

Als algemeen manager van de organisatie is Dejene verantwoordelijk voor de verbetering van de productie van de boerenleden. Verder moet hij ervoor zorgen dat de organisatie winst maakt binnen de regels.

Door het bezoeken van ‘We Feed the Planet’ in Milaan, wil hij ervaringen delen over de ontwikkeling van coöperaties uit andere landen. Verder wil hij leren hoe hij kan helpen bij het voldoende voeden van de komende generaties.



Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org