Benchmarking spaar- en kredietcooperaties Kenia

04-06-2014 In Kenia ondersteunt Agriterra een viertal spaar- en kredietcooperaties die gelinkt zijn aan zuivelcooperaties. Deze week is een team van Nederlandse bankiers van de Rabobank en ABN AMRO in Kenia om uitwisseling tussen de spaar- en kredietcooperaties te bevorderen.

Karel van Vugt en Madelon Pfeiffer van de Rabobank en Harm Folkers en Fons Simons van ABN AMRO zijn deze week in Kenia om hun eigen kennis te delen met, en uitwisseling tussen vier spaar- en kredietcoöperaties te bevorderen. De vier spaar- en kredietcoöperaties (Savings And Credit Co operative societies, SACCO’s) zijn Aberdare SACCO, Imenti SACCO, Kiambaa SACCO en Wakulima SACCO. 

Hun overeenkomst is dat ze allemaal gelinkt zijn aan een zuivelcoöperatie en dus met name zuivelboeren als lid en klant bedienen. Daarnaast zijn ze ongeveer even groot – balanstotaal is vergelijkbaar – maar zijn er uiteraard ook verschillen. De SACCO’s kunnen dus veel van elkaars ervaringen leren. Het doel is dan ook om de methodiek van benchmarking nader te introduceren bij de SACCO’s.

 

Na een driedaagse workshop, waarin de prioriteiten van de SACCO’s zullen worden besproken en gedeeld, zal de delegatie van één SACCO op bezoek gaan bij de ander. De dag erna is het precies andersom en vindt een tegenbezoek plaats. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze een foto-impressie van de workshop. Wordt vervolgd.


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org