Crowdfundingplatform Agriterra boekt resultaat!

03-02-2016 De koffiecooperatie Permata Gayo in Indonesie heeft via crowdfunding 25.000,- bij elkaar gekregen. Hiermee kan de cooperatie zes overkappingen bouwen om de koffie te kunnen drogen.

In november 2015 startte Agriterra in samenwerking met ABN AMRO het crowdfundingplatform: https://crowdfunding.agriterra.org. Op deze site stonden vier agroprojecten waar gevers uit konden kiezen. Bij één van deze vier projecten is het gelukt om het streefbedrag te bereiken. 

ABN AMRO-medewerkers hebben in 2015 adviesopdrachten uitgevoerd voor Agriterra. De onkostenvergoedingen die ze voor deze opdrachten kregen, hebben ze ook in de vier projecten geïnvesteerd. In totaal hebben tot nu toe 59 verschillende donateurs € 46.016,- gedoneerd. Het geld dat via crowdfunding wordt opgehaald, wordt samengevoegd met geld dat de coöperaties zelf inbrengen. Het gaat dus om een (deel)investering.

Agnes Janszen, de lokale bedrijfsadviseur van Agriterra in Indonesië, reageerde enthousiast toen ze hoorde dat er 25.000,- wordt overgemaakt. “Ik was begin januari bij de coöperatie op bezoek en ze waren toen al bezig met het klaarmaken van het land voor het bouwen van overkappingen. Deze kunnen ze erg goed gebruiken, want door sneller en beter kunnen drogen verbetert de kwaliteit van de koffie en verbeteren ze hun marktpositie."

Microreservoirs, een koelwagen en startkapitaal
Bij de overige drie projecten is het streefbedrag niet gehaald. Toch kunnen de alpacaboeren in Peru zes microreservoirs aanleggen voor de opslag van water en irrigatie van graslanden. En in Ethiopië kunnen ze dan wel geen nieuwe koelvrachtwagen kopen, maar wellicht wel een goede tweedehandse. Koffiecoöperatie PODA in Indonesië zal een deel van het startkapitaal ontvangen, waarmee ze koffie op kunnen kopen bij de boeren.


Share this article:
Local
Focused
Connected
Quality

Address

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org