Derde workshop-dag op Java: Actie-plannen tijdens laatste workshop-dag en verder…

30-07-2015 Vandaag gaat er hard gewerkt worden. Alle resultaten van de laatste twee dagen worden bij elkaar verzameld. De kennis-behoefte van de boeren, de lijst met dienstverlenende organisaties, de prioriteiten in advies-behoefte en de criteria voor een goed advies. Hieruit zijn vijf onderwerpen met een scala aan activiteiten naar voren gekomen.

Mijn opdracht is eenvoudig maar kost veel tijd. Maak een duidelijk actieplan van alle activiteiten met wat je precies gaat doen, voor welke doelgroep, wanneer, waar en wie de verantwoordelijke is. Ik laat ze zelf inschrijven op onderwerp en dat is een goede zet. Diegenen met de meeste expertise en feeling voor het onderwerp gaan inderdaad hard aan de slag. Ze verspreiden zich over de hele locatie en werken tot aan de lunch stug door.

 

Agnes, de local business advisor, loopt voordat zij haar vliegtuig moet halen nog eens alle sub-groepjes langs om vragen te stellen en een beeld te krijgen van het actieplan. Zij zal straks immers een vinger aan de pols houden bij de uitvoering.

 

Na de overheerlijke lunch, gado gado, presenteren de groepen hun plannen. Er wordt gelukkig veel gediscussieerd en opnieuw aangepast. We sluiten de training af met een aantal stappen die we de komende tijd gaan zetten om de actieplannen echt uit te gaan voeren. Een heel belangrijke is het bepalen van het budget. Dat gaan we de volgende dag doen met een klein groepje experts.

 

Uit de evaluatie van de workshop die we doen door schaalwandelen (ga maar staan bij 1 -10 wat je van de workshop vindt), blijken alle deelnemers heel positief over de interactieve trainingsmethode. 

 

Richard en ik zijn erg blij met het concrete resultaat: een uitgewerkt budget-plan dat Agriterra goed kan beoordelen. SPPQT laat zich deze week van haar beste kant zien. Alles is zo goed gegaan, dat we tijd over hebben en ons heel erg verheugen op een bezoekje morgen aan de Borobudur!

 

Nicole van Hoof vanuit Salatiga, Centraal Java, Indonesië


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org