Gezocht : coachbare bestuurders

04-04-2014 Nils den Besten en Helene Roele zijn in Kenia om het bestuur van zuivelclub Kieni Dairy en de besturen van de 7 onderliggende cooperaties te trainen. Het belangrijkste doel is de strategie en doelen in beeld te krijgen van de primaire cooperaties en dat te vertalen tot concrete plannen voor Kieni Dairy (KDPL).

Met elkaar zijn we door en in het gebied van KDPL, in de omgeving van Mount Kenya en Mount Aberderes geweest om de primaire coöperaties te bezoeken. Hele verschillende coöperaties met verschillende activiteiten. Er zijn coöperaties die betrokken zijn bij verschillende activiteiten en teelten: noten, koffie, olifantsgras, veterinaire producten, k.i. veevoer inclusief hooi en natuurlijk melkproductie. Er zijn ook coöperaties die hun melk of een deel van de melk verwerken tot yoghurt , gepasteuriseerde melk en kaas.

Sommige hebben een eigen winkel. Anderen richten zich  alleen op de melkproductie.

We komen op heel verschillende plekken en heel verschillende ‘board rooms’. Allerlei verschillende soorten schuurtjes en de overeenkomst is het gebruik van golfplaat. Alle 7 besturen van de coöperaties hebben we bezocht en getraind in het benoemen van hun doelen en de wijze waarop dat gerealiseerd zou kunnen worden, door het concreet te vertalen in acties, gebonden aan tijd, plek en persoon. Die grote berg transformeren in concrete kleine stappen.

  

Het viel op hoe betrokken de boeren waren. Hoe betrokken bij datgene wat wij hen leerden. Het viel ook op hoe verschillend de ambities waren. De resultaten kwamen zichtbaar op grote stukken papier aan de wanden. Zichtbaar resultaat en een goede samenwerking.

Na de bijeenkomsten en de (verplichte) kop slappe thee met veel melk en veel suiker, stapten we weer in de auto en kwamen wij na een rit van ca. 1,5 uur door de bergen geheel door elkaar geschud op de volgende bestemming aan waar wij zeer enthousiast werden ontvangen. Verkeersregels zijn er wel maar moet je af en toe wel erg ruim interpreteren. We bedenken ons nog eens naar het risico acceptatieformulier te kijken, wat hebben we eigenlijk getekend? Maar wat een mooi landschap. Wat een kleuren en een vruchtbare gebieden. De kolen worden geoogst.

Verschillende belangen, verschillende ambities, verschillende coöperaties, verschillende omstandigheden en locaties, maar ook gemeenschappelijk belangen.

Vandaag kwamen de besturen van de primaire coöperaties bij elkaar samen met het bestuur van de KDPL en de Youth Council. De mensen hadden zich prachtig gekleed en menigeen was lang onderweg geweest om hier nu voor het eerst bij elkaar te komen.

Tijdens de vergadering werd er gesproken over de gezamenlijke ambities en de bestaande bestuursstructuur. Een kleurrijke bijeenkomst waarin zaken werden benoemd en het besef van ‘zonder wrijving geen glans’ ook duidelijk aanwezig waren. Het bestuur van KDPL ziet de vele opmerkingen van de leden vooral als kritiek op hun functioneren. Wij zien vooral heel bevlogen leden die het belang van de gezamenlijke coöperatie hoog achten en heel graag betrokken willen worden in de besluitvorming van KDPL.

Ons werk was de onderwerpen die voor hun belangrijk waren bespreekbaar en behapbaar te maken en de mensen te coachen zodat dat leidt tot kracht en beweging. De oproep van de leden was dat de bestuurders meer coachbaar zouden moeten zijn en zichzelf een spiegel  zouden moeten durven voor te houden.  Die wijze les nemen wij mee naar huis.


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org