Interessante lectuur van KENAFF uit Kenia

23-05-2014 In de achtste editie van het magazine van de KENAFF (Kenya National Farmers' Federation) is een artikel gepubliceerd waarin Agriterra wordt genoemd. Het beschrijft de werkwijze van de KENAFF, die Agriterra ondersteunt.

Landbouw is de drijvende kracht achter de economie in Kenia. Dat is op zich niets nieuws. Het formeren van zogenoemde pre-coöperaties of zoals de KENAFF het zelf beschrijft 'Producer Business Groups' vormt de drijvende kracht achter de groeiende economie. Het eerste artikel beschrijft dan ook in grote lijnen de aanpak van de KENAFF . Het tweede artikel beschrijft de kracht achter het lokaal ondernemerschaps-project (EFED) waarbij Agriterra door de KENAFF genoemd wordt. Het derde en laatste artikel is een interessante weergave van het “Farmers Voice Programma” en laat zien hoe om wordt gegaan met belangenbehartiging en hoe politiek en lobby'en in elkaar zijn verweven. De FACT-benadering (“farmers advocacy consultancy tool”) wordt expliciet genoemd.

Al met al interessante materie om te lezen en zo te zien hoe de KENAFF haar werkzaamheden op verschillende vlakken beschrijft.


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org