Onze Visie

Sterke, professionele agrarische coöperaties en organisaties. Een goed bestaan voor boeren wereldwijd. Agriterra biedt advieswerkzaamheden met maximale impact: voor een sociaaleconomisch sterk en productief platteland.

In veel ontwikkelingslanden stijgen de inkomens. Relatieve armoede neemt wereldwijd sterk af. Deskundigen uit de Nederlandse agrarische wereld kunnen verder bijdragen aan een positieve economische ontwikkeling en een betere inkomensspreiding in landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Theory of Change

Agriterra kiest bewust voor advies aan de georganiseerde boer. Hier heeft ons werk maximale impact. Wij bieden meerwaarde vanuit ons brede netwerk in de Nederlandse sector en de goede samenwerking tussen experts en (lokale) Agriterra-adviseurs. Zodat het leven van boeren en tuinders verbetert en hun coöperaties volwaardige handelspartners worden.

Onze adviezen leiden tot concrete resultaten op twee niveaus:

  • Productie en belangenbehartiging: Betere verkoopcijfers en méér afgesloten contracten voor agrariërs
  • Organisatieverbetering:  Sterke, professionele agrarische coöperaties en organisaties

Doelstellingen

We willen minimaal 1 miljoen boeren (unieke boeren) bereiken en 55 miljoen euro aan leningen mobiliseren voor 50 boergenoteerde bedrijven, waarvan 25 fabrieken. Via FACT-belangenbehartiging (Farmers Advocacy Consultation Tool) wordt 100 miljoen euro geïnvesteerd in beleidswijzigingen in ontwikkelingslanden.

Structurele transformatie

  • Advies aan agrarische coöperaties en organisaties leidt tot een betere service aan hun leden, tot ondernemerschap en een hogere productiviteit.
  • Coöperaties met bankabele business- en investeringsplannen creëren werkgelegenheid en economische ontwikkeling in landelijke gebieden.
  • Lobby en belangenbehartiging helpen hen om een positie te veroveren bij overheden en bedrijven.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Cees van Rij

+31 26 354 2004

vanrij@agriterra.org

Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org