Unieke Werkwijze

Effectief werken aan ontwikkeling

Agrarische coöperaties en organisaties in ontwikkelingslanden professionaliseren dankzij de inzet van Agriterra. Dit geeft een krachtige sociaaleconomische impuls in landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Wij zijn lokaal gevestigd en zetten ons ter plaatse in, zodat agrarische coöperaties en organisaties bankabel worden, hoogwaardige diensten verlenen aan hun leden en zich ontwikkelen tot volwaardige handelspartners.

Onze aanpak in het kort:

  • ter plekke met coöperaties aan de slag
  • peer-to-peer-aanpak (Agripool-netwerk)
  • wereldwijd kennis- en zakelijk netwerk

Agriterra creëert werkgelegenheid en economische ontwikkeling in landelijke gebieden, waarbij lokale boeren betere verkoopcijfers en een stabiel inkomen kunnen realiseren. Wij verbeteren hun bedrijfsvoering en afzet in de markt met onze peer-to-peer aanpak.

Experts uit de Nederlandse topsector agri & food adviseren hun internationale collega’s. Ook koppelen we bedrijven aan de georganiseerde boer. Het resultaat: een sociaaleconomisch sterk platteland, een betere inkomensspreiding en sterke, professionele agrarische coöperaties.

Welke uitdagingen spelen er?

In 2025 zijn er 9 miljard mensen in de wereld. De voedselbehoefte is dan naar schatting 60% hoger dan in 2015. Dat terwijl er door urbanisatie steeds minder landbouwgrond beschikbaar is. Agrariërs richten zich op productieverhoging. Tegelijk hebben ze te maken metklimaatverandering en hoge eisen aan voedselveiligheid en kwaliteit.

Wat doet Agriterra?

Ons advies aan agrarische coöperaties en organisaties draagt bij aan betere service aan de leden, aan ondernemerschap en een hogere productiviteit. Aan coöperaties met bankabele business- en investeringsplannen.

Ook investeren we via lobby en belangenbehartiging in noodzakelijke beleidswijzigingen in ontwikkelingslanden in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

50/25

boergenoteerde bedrijven / fabrieken

100

miljoen euro aan beleidswijzigingen


Wil je meer weten of heb je vragen?

Cees van Rij

+31 26 354 2004

vanrij@agriterra.org

Credentials

Benieuwd naar onze credentials? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org