Vandaag in het veld

02-10-2015 Nadat we gisteren de workshop hebben afgesloten met een overzicht van het adviesprogramma voor 2016, ga ik dit vandaag op het kantoor van Manyakabi verder bespreken. De accountant is al druk bezig met de begroting en ik ga samen met Clare, de manager, verder in op het actieplan. Ook bespreken we wat zij nodig heeft om de volgende workshops zelf te gaan doen.

Samen met de voorlichters gaan we vervolgens dieper in op het concept studiegroepen en discussiëren we of dit voor Uganda gaat werken. Ze zijn ook erg geïnteresseerd in agrotoerisme en ik zie zeker kansen om toeristen, naast de safariparken, kennis te laten met maken de lokale boeren. Daar kunnen ze zeker van profiteren.

’s Middags ga ik het veld in. Na slechts enkele kilometers kom ik al in een andere wereld terecht; na de stad met alle drukte zijn er alleen nog maar een paar kleine hutjes met spelende kinderen, vrouwen die de was ophangen, mannen die toekijken, bananenbomen, koffieplanten, afgestorven mais van de vorige oogst, veel stof, geiten, rennende kippen en koeien met enorme horens….

Ik geniet!

Nicole van Hoof


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org