Cees van Rij, manager agri-advies, vertrekt bij Agriterra

06-05-2021

Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest bij Agriterra, heeft  Cees van Rij besloten per eind juni zijn werkzaamheden voor Agriterra te beëindigen. Hij had graag de verantwoordelijkheid toevertrouwd gekregen om Agriterra te leiden bij het opschalen en verder verankeren van de aanpak. Eind mei maakt het bestuur van Agriterra de naam bekend van degene die Kees Blokland, de huidige CEO van Agriterra, op zal volgen. 

Cees van Rij is van huis uit een tropisch landbouwingenieur en heeft een MBA van de Nyenrode universiteit. Hij was al betrokken als vrijwilliger bij één van de voorlopers van Agriterra. Gedurende 5 jaar adviseerde hij  de Ecuadoraanse landbouworganisatie FENOCIN in een programma van Agriterra. Na terugkeer in Nederland, kwam hij in dienst van Agriterra. Hij maakte daar carrière totdat hij de laatste 10 jaren deel uitmaakte van het managementteam. Als manager agri-advies stuurde hij  de bedrijfsadviseurs in 21 landen van Agriterra aan en coördineerde hij de inzet van Agripoolers. Cees stond aan de wieg van de belangrijke koerswijziging waarbij eerst de bedrijfsontwikkeling van coöperaties centraal kwam te staan en later ook de medefinancieringsfunctie van Agriterra werd opgegeven om zich  verder te specialiseren in bedrijfsontwikkelingsadvies voor coöperaties. 

Cees van Rij is van mening dat werken bij Agriterra hem talloze waardevolle ervaringen heeft opgeleverd.  “Ik kijk met trots en voldoening terug op mijn bijdrage aan de transformatie van de organisatie in de afgelopen jaren. Agriterra heeft een unieke propositie, met boeren aan het roer van hun eigen ontwikkeling. Agriterra laat keer op keer zien dat het in staat is om haar op de boer gerichte missie te vertalen in concrete actie en impact voor en met coöperaties en boerenorganisaties wereldwijd. Er zijn veel redenen om trots te zijn op de praktische en effectieve manier waarop de Nederlandse agrarische sector via Agriterra bijdraagt aan oplossingen voor complexe uitdagingen waar boeren in ontwikkelingslanden mee te maken hebben, gebruikmakend van haar wereldvermaarde expertise. Daarom heb ik goede hoop dat het nieuwe leiderschap de verdere uitbouw van de succesvolle aanpak van Agriterra zal onderschrijven. Ik vertrouw erop dat Agriterra, met de voortdurende steun, toewijding en inspiratie van de geweldige Agriterra-gemeenschap van medewerkers, Agripoolers, partners en supporters, op koers zal blijven en trouw zal blijven aan de ambities van boerencoöperaties over de hele wereld."

De bijdrage van Cees aan de ontwikkeling van Agriterra is niet te overschatten. De innovatieve initiatieven die hij gedurende zijn werk voor Agriterra heeft genomen waren zowel voor klanten als voor Agriterra beeldbepalend. Het vertrek van Cees is uiteraard een aderlating voor de organisatie. Hij laat de Agriterra community, die gewend was  geraakt aan zijn bezielende, humorvolle en motiverende energie, verweesd achter. Er wordt nog gezocht naar een vorm om Cees op een passende wijze te bedanken. 

Tot 30 juni werkt Cees aan de afronding en overdracht van zijn werkzaamheden in nauwe samenwerking met de rest van de organisatie. De zoektocht naar een opvolger begint binnenkort.

 


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org