For cooperatives

Agripool Network

  • Internationale specialist in coöperatieve ontwikkeling

  • We bereiken bijna 700.000 boeren om coöperatieve bedrijven te creëren

Lees verder

Lokaal

Wij zijn lokaal gevestigd en hebben een sterke achterban.  

Gefocust

Veel ervaring met en kennis van coöperaties

Verbonden

Uitgebreid netwerk in coöperaties en agrarische bedrijven.

Kwaliteit

Nederlandse Agripool experts bieden advies, training en uitwisseling  

Cooperatives and commodities

Commodities:

Laatste nieuws

12 Jun

Aan de koffie in Bonga, Ethiopië

Wijbrand Fabius, nu Stakeholder Manager Duurzaamheid bij ABN AMRO, heeft een gedegen achtergrond in de financiering van de internationale grondstoffenhandel, met name in koffie en cacao. Wijbrand ging als Agripool-expert voor Agriterra naar Ethiopië om het businessplan en de financiering van de Kafa Forest Coffee Farmers’ Cooperative Union door te nemen en te beoordelen.

Samen met Dawit Setegn, de lokale Agriterra-adviseur, reisde hij naar Bonga, in het zuidwesten van Ethiopië. Daar spraken ze gedurende een week met verschillende mensen van de Unie, bezochten ze coöperaties en ontmoetten ze boeren in afgelegen gebieden. Het communiceren verliep soms moeizaam, omdat er verschillende talen werden gesproken. Desondanks werd er veel informatie verzameld over de relatie tussen de coöperaties en de Unie met als uiteindelijke doel om een samenwerking tussen de Unie en Agriterra mogelijk te maken.

Lees meer
14 Mar

Van lokale verkoop naar internationale handel

Jeroen Kruft, voormalig eigenaar van een bedrijf dat zich richtte op het ontwikkelen van producten in ontwikkelingslanden, wordt regelmatig ingezet door Agriterra om advies te verstrekken aan coöperaties in bijvoorbeeld Peru, Congo en Tanzania. In september vorig jaar deelde hij zijn ervaringen en inzichten op het gebied van marketing met cacao-coöperatie Ecakoog in Ivoorkust. 
“Ik heb gekeken naar hun klantenbestand, hun financiën en de kwaliteit van de cacao. We hebben enkele plantages bezocht, over certificering gesproken en we hebben gekeken naar een marketingstrategie.”

Lees meer

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Agriterra?

Lees de verhalen in onze nieuwsbrief en schrijf u nu in!

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org