Agripool

Ervaringsdeskundigen delen kennis

Bent u ondernemer in het Nederlandse coöperatieve agrarisch bedrijfsleven? Agriterra daagt u uit om als ervaringsdeskundige uit de sector uw kennis te delen met collega’s in landen in Afrika en Azië.

Onze ‘Agripoolers’ zijn experts uit de Nederlandse topsector agri & food. Dit kunnen leden of medewerkers van coöperaties, landbouworganisaties of agro-gerelateerde bedrijven zijn. Zij zetten zich ter plaatse in door advies te bieden aan hun internationale collega’s. Zodat agrarische coöperaties en organisaties bankabel worden, hoogwaardige diensten verlenen aan hun leden en zich ontwikkelen tot volwaardige handelspartners.

Waarom deelnemen? 

Door deel te nemen aan de Agripool kunt u succesvol invulling geven aan uw mvo-beleid, terwijl de Agripoolers zelf een unieke werkervaring opdoen. Tegelijkertijd krijgt u affiniteit met nieuwe, opkomende markten. U draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe internationale handelspartners.

Een Agripool-opdracht

Tijdens een Agripool-opdracht zetten professionals zich tijdelijk ter plekke in om de primaire sector te verbeteren in ontwikkelingslanden. Een advies- of trainingsopdracht duurt zo’n 9 tot 12 dagen. Wij organiseren alles voor de opdracht en één van onze bedrijfsadviseurs begeleidt uw medewerker persoonlijk.

Uw medewerkers kunnen zich inzetten voor adviesopdrachten rondom o.a:

  • ledenwerving en –binding
  • het opzetten van een boekhouding of voorlichtingsstructuur
  • strategische en businessplanning
  • bestuurlijke organisatiemodellen
  • het financieel en bestuurlijk doorlichten van organisaties

Lokale Agriterra-teams

De Agripool staat voor topkwaliteit. U kunt hieraan een bijdrage leveren door uw medewerkers hun expertise te laten delen. Agriterra is lokaal gevestigd en helpt bij een gestroomlijnde sourcing. Zodat uw bedrijf aansluiting vindt bij concurrerende, georganiseerde agrariërs.

Download hier onze brochure over Agripool

“Het belangrijkste vind ik dat de deelnemers na afloop bagage meenemen die hun coöperatie vooruit helpt. Als wij daar met onze kennis een steentje aan kunnen bijdragen, dan geeft dat ontzettend veel voldoening. En op mijn beurt leer ik veel van de coöperaties daar. De ontwikkeling gaat ontzettend snel en de ambitielat ligt hoog. Dat is mooi samenwerken!”
Trienke Elshof, melkveehouder en bestuurslid LTO

 


Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Ingrid Koedijk

+31 26 354 2072

koedijk@agriterra.org

Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org