Resultaten bij RACO in Vietnam

16-11-2023

Huynh Dang Khoa is voorzitter van de Rach Lop Agricultural Service Cooperative (RACO) in Vietnam, die is opgericht in 2016. Agriterra helpt deze coöperatie met het opstellen van een Strategisch Bedrijfsplan voor 2023-2027. Hierin wordt extra aandacht geschonken aan financieel beheer, marketingstrategie en interne kapitalisatie. 

Khoa vertelt over de belangrijkste resultaten die afgelopen tijd behaald zijn: “Voorheen richtte mijn coöperatie zich alleen op het verzamelen van de rijst om te verkopen. Echter, met de steun van Agriterra, hebben we besloten om meer waarde toe te voegen aan onze rijstproducten en onze afzetmarkt te vergroten. In plaats van onbewerkte rijst verkopen we nu verpakte rijstproducten, die direct te gebruiken zijn. Daarnaast zijn we getraind in ‘bestuur’ door Agripoolers. In Vietnam is het normaal gesproken zo dat de voorzitter van de coöperatie en de directeur dezelfde persoon zijn en dat zorgt voor veel verwarring. We hebben de rollen en verantwoordelijkheden van deze twee posities omschreven en de diverse taken gescheiden. Hierdoor kan de coöperatie beter presteren en is ook de transparantie binnen mijn coöperatie verbeterd.”

Khoa hoopt dat deze twee verbeteringen zullen leiden tot meer leden. “Leden kunnen trots zijn op de coöperatie, omdat de coöperatie er altijd naar zal streven om haar leden zoveel mogelijk te laten profiteren.”


Watch the movie:  


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org