Laatste nieuws

05 Jul

Nederlandse agrarische expertise maakt het verschil!

Rien Geuze, voormalig medewerker van Agriterra, keerde na tien jaar terug naar Kenia om de projecten te bezoeken die hij daar tussen 2011 en 2014 had opgezet. Hij was positief verrast door de vele veranderingen die hij zag, zoals fabrieken die gebouwd waren, de enorme ontwikkeling van de marketing en de impact van de uitwisselingsbezoeken tussen Nederland en Kenia.  

Lees meer
12 Jun

Aan de koffie in Bonga, Ethiopië

Wijbrand Fabius, nu Stakeholder Manager Duurzaamheid bij ABN AMRO, heeft een gedegen achtergrond in de financiering van de internationale grondstoffenhandel, met name in koffie en cacao. Wijbrand ging als Agripool-expert voor Agriterra naar Ethiopië om het businessplan en de financiering van de Kafa Forest Coffee Farmers’ Cooperative Union door te nemen en te beoordelen.

Samen met Dawit Setegn, de lokale Agriterra-adviseur, reisde hij naar Bonga, in het zuidwesten van Ethiopië. Daar spraken ze gedurende een week met verschillende mensen van de Unie, bezochten ze coöperaties en ontmoetten ze boeren in afgelegen gebieden. Het communiceren verliep soms moeizaam, omdat er verschillende talen werden gesproken. Desondanks werd er veel informatie verzameld over de relatie tussen de coöperaties en de Unie met als uiteindelijke doel om een samenwerking tussen de Unie en Agriterra mogelijk te maken.

Lees meer

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org