Onze ambitie

Effectief werken aan ontwikkeling

Coöperaties en boerenorganisaties in ontwikkelingslanden professionaliseren dankzij de inzet van Agriterra. Dit geeft een krachtige sociaaleconomische impuls in landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Wij zijn lokaal gevestigd en zetten on s ter plaatse in, zodat agrarische coöperaties en organisaties bankabel worden, hoogwaardige diensten verlenen aan hun leden en zich ontwikkelen tot volwaardige handelspartners.
 

Mogelijkheden

Agriterra creëert werkgelegenheid en economische ontwikkeling in landelijke gebieden, waarbij lokale boeren betere verkoopcijfers en een stabiel inkomen kunnen realiseren. We verbeteren hun bedrijfsvoering en afzet in de markt met onze peer-to-peer-aanpak.
Experts uit de topsector agri & food adviseren hun internationale collega's. Ook koppelen we bedrijven aan de georganiseerde boer. Het resultaat is een betere inkomensspreiding en sterke, professionele landbouwcoöperaties.
 

Welke uitdagingen spelen er?

In 2025 zijn er 9 miljard mensen in de wereld. De voedselbehoefte is dan naar schatting 60% hoger dan in 2015. Dat terwijl er door urbanisatie steeds minder landbouwgrond beschikbaar is. Agrariërs richten zich op productieverhoging. Tegelijk hebben ze te maken met klimaatverandering en hoge eisen aan voedselveiligheid en kwaliteit.

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org