Ontdek Agriterra

Agriterra is opgericht door de Nederlandse agrarische sector. We bieden deskundig advies en trainingen aan coöperaties en boeren-organisaties in opkomende economieën. We versterken het boerenbelang en stimuleren economische groei voor ambitieuze boeren wereldwijd. Dit draagt bij aan sociaal-economisch sterke en levendige plattelands-gebieden. Ons energieke, internationale team bestaat uit praktische, gemotiveerde professionals.

 

Wat onderscheidt Agriterra?

Het doel van Agriterra voor de komende jaren is om 1 miljoen unieke boeren te bereiken en 55 miljoen euro te mobiliseren voor leningen voor  50 boergenoteerde bedrijven, waarvan 25 fabrieken. 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in beleidswijzigingen in ontwikkelingslanden.
We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om deze doelen te bereiken, omdat we ons richten op de coöperatieve sector, een wereldwijd netwerk hebben, kwaliteit leveren en lokaal aanwezig zijn via regiokantoren.

 

 

 Boeren en boerenorganisaties worden steeds belangrijker, maar ze worden geconfronteerd met meerdere uitdagingen, zoals verstedelijking, de dringende noodzaak om de productie te verhogen, voedselveiligheid en klimaatverandering. Agriterra maakt gebruik van coöperatieve expertise en peer-to-peer-advies van de (Nederlandse) top agri- en voedselsector.

Onze coördinatoren

Central Africa

Jean Marie Ntakirutimana

bedrijfsadviseur

West Africa

Erwin Brouwer

bedrijfsadviseur

Latin America

Ninoska González Herrera

bedrijfsadviseur

Asia

Gabriéla Versteeg

bedrijfsadviseur

Credentials

Benieuwd naar onze credentials? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Adres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org