Agrimondiaal en de kracht van het collectief

20-05-2019

Agrimondiaal is verschenen, een magazine vol met interviews, verhalen en foto’s die dit keer in het teken staat van ‘De kracht van het collectief’. In het voorwoord pleit voorzitter Marc Calon ervoor om als boer samen te werken met niet-boeren om tot nog betere resultaten te komen.

Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers maakte in Rwanda kennis met het werk van Agriterra en laat in een exclusief interview weten dat ze het prachtig vindt wat Agriterra doet. “Ik denk dat het een verrijking is voor elke boer om zo’n reis te maken. Een uitwisseling is voor beide partijen een enorme winst.”

Daarnaast nieuws over de successen van Agriterra, bijvoorbeeld in Bolivia waar Agriterra samen met de belangrijkste federaties van vleeshouders werkt aan de ontwikkeling van de vleessector. Of op de Filipijnen, waar een samenwerkingsovereenkomst werd getekend met Landbank Countryside Development Foundation zodat boerenleden hun inkomen kunnen verbeteren. Speciale aandacht in deze editie is er voor vier projecten in Afrika waarbij Agriterra intensief samenwerkt met andere organisaties.

Agripool experts Ria Tinga en Drees Peter van den Bosch stelden met de staf en boeren van coöperatie BSFACL in Nepal een plan op om de duurzaam geteelde aardappelen beter te positioneren in de markt. En Lambert Vos adviseerde de leden van Rukiga spaar- en kredietcoöperatie uit Oeganda over hoe zij gerealiseerde winst kunnen gebruiken voor de groei van het bedrijf.

Dit en nog veel meer…

Download hier het pdf-bestand

Bekijk hier de bladerbare versie


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org