Agrimondiaal mei 2022 is verschenen!

09-05-2022

De nieuwe Agrimondiaal staat in het teken van ‘Samenwerken voor structurele voedselzekerheid’. Voorzitter Sjaak van der Tak schrijft in zijn column dat goed georganiseerde boeren en boerinnen hierbij een cruciale rol spelen. Hij stelt dat mondiale vraagstukken zoals toenemende instabiliteit, een alsmaar groeiende wereld-bevolking en het effect van klimaatverandering niet kunnen worden opgelost zonder een sterke agrarische sector. Hij besluit met: “Laten we onze krachten blijven bundelen voor het wereldwijde belang van landbouw.”

Op pagina 5 leest u een interview met Marco Schouten die sinds september 2021 directeur van Agriterra is. Zijn focus ligt op goed samenwerken binnen en buiten de organisatie. “Gezamenlijk moet je een pad naar verbetering afspreken. Daar horen partnerschappen voor de langere termijn bij.”

Aan de hand van enkele succesverhalen wordt duidelijk welke impact Agriterra samen met de coöperaties kan bereiken. Zoals het artikel over coöperatie KAN Jabung in Indonesië die een nationale onderscheiding ontving, of het verhaal van coöperatie Abakundakawa in Rwanda die een succesvol eigen koffiemerk introduceerde. Dit en nog veel meer over het werk van Agriterra leest u in Agrimondiaal.

Download hier Agrimondiaal mei 2022


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org