Agrimondiaal en het belang van kennisoverdracht en samenwerking

25-05-2020

Zowel in Nederland als in de landen waar Agriterra actief is, moet advies en training gericht op coöperatieve landbouwondernemingen noodgedwongen worden aangepast aan de coronacrisis. Veel mooie plannen zijn tijdelijk geparkeerd. Klanten worden lokaal via online verbindingen toch zoveel mogelijk ondersteund. Ondertussen worden er scenario’s voor de toekomst uitgewerkt.

Agrimondiaal mei 2020

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk kennisoverdracht en samenwerking zijn om coöperaties te versterken. In deze editie van Agrimondiaal laten we voorbeelden zien van reeds behaalde praktijksuccessen. Zoals de samenwerking tussen vijf rijstcoöperaties en Bramila, de bierbrouwerij van Heineken in DR Congo. En zuivelcoöperatie La Purita in Bolivia, die na een training over extra financiële middelen beschikt.

We zijn gewend om in Agrimondiaal vooral de verhalen te lezen van Nederlandse Agripoolers
uit de agrifoodsector die hun vakmanschap inzetten, zoals akkerbouwer Henk Scheele die naar Ethiopië ging of aardbeienexpert Jan Robben die advies gaf aan coöperaties in Rwanda.  Maar er zijn ook successen en ervaringen van lokale Agripoolers die we graag willen delen. Wat is er mooier dan de trainingen die je zelf hebt gevolgd door te geven aan boeren en managers van coöperaties in de buurt? Lokale Agripoolers kennen het lokale landschap beter, begrijpen de markt, spreken vaak de taal en hoeven minder ver te reizen. Agriterra sprak met Agripoolers uit Kenia, Indonesië en Australië over hun ervaringen. 

Dit en nog veel meer…

Download hier het PDF-bestand

Bekijk hier de bladerbare versie


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org