Krachten bundelen voor sterkere coöperaties

15-11-2018

Agrimondiaal is weer verschenen, een magazine vol met interviews, verhalen en foto’s.

​In een exclusief interview spreekt Willemien Koning over haar speech voor de Algemene Vergadering van de VN in New York. Als vrouwenvertegenwoordiger sprak ze over de kansen en mogelijkheden voor gelijkheid en het versterken van de positie van vrouwen op het platteland.

Daarnaast veel nieuws over koffie. Agriterra kan, samen met haar wereldwijde agrarisch netwerk, bijdragen aan het veiligstellen van een beter inkomen van koffieboeren. Koffie uit Congo scoorde goed op de koffiebeurs World of Coffee in Amsterdam. En in Oeganda bedacht Kibinge Coffee Farmers’ Cooperative Society (KCFCS) een nieuwe vorm van dienstverlening: landbeheer. Dit draagt bij aan het terugdringen van de hoge werkloosheid.

Agripoolers Johan Jansen en Tom Scholten gaven tips aan de leiding van een theefabriek in Nepal, om haar doelen te bereiken. En Sjors Kruiper adviseerde een rijstcoöperatie in Vietnam bij het opstellen van een beleidsplan voor de komende vijf jaar. Hij verwacht over een jaar al veranderingen te zien.
 
In het voorwoord schrijft voorzitter Marc Calon over boerenlobby en de kracht van het collectief. En even verderop leest u een aantal succesverhalen over de inbreng van Agriterra bij een zuivelbedrijf in Bolivia, een melkcoöperatie in Kenia en boerencoöperaties in Ethiopië en China.
 
Dit en nog veel meer…

Download hier het pdf-bestand
 
Bekijk hier de bladerbare digitale versie
 

Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org