Ethiopië, Tanzania, KeniaLiaison officer East Africa

Bertine Schieven

Bertine Schieven is geboren en getogen op een melkveebedrijf in Toldijk, in de Achterhoek. Na haar studie Bedrijfseconomie, afstudeerrichtingen Small Business Management en Marketing, is zij bij de Kamer van Koophandel gaan werken. Hier en bij haar volgende werkgever het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft zij veel kennis en ervaring op het gebied van ondernemen en financieringstrajecten opgedaan.

In 2007 is zij bij Flynth adviseurs en accountants gaan werken, als bedrijfsadviseur op het gebied van rendementsverbetering, financieringstrajecten en haalbaarheidsonderzoeken. Via Flynth kwam zij in contact met Agriterra met wie Flynth een samenwerkingsverband heeft. In 2011 is zij voor het eerst als Agripooler voor Agriterra op reis gegaan naar Uganda.
Hierna volgden nog 3 adviesreizen als Agripooler met name gericht op het begeleiden van coöperaties bij het opstellen van businessplannen. Per 1 juni 2015 heeft zij de overstap naar Agriterra gemaakt, waar zij als bedrijfsadviseur in het programma Oost Afrika werkt en verantwoordelijk is voor Uganda, het land waar zij destijds haar carrière bij Agriterra begon.

Bertine woont in Zutphen, samen met haar vriend en 2 dochtertjes. Ze geniet van leuke dingen ondernemen met haar gezin, reizen, hardlopen en uit eten gaan. Ze is resultaatgericht, gedreven en werkt graag met andere mensen samen om iets op te bouwen. Verder vindt zij het bijzonder om organisaties en coöperaties in een compleet ander land te kunnen adviseren. Bij Agriterra komen haar agrarische roots en haar passie voor reizen en andere culturen/landen samen.
Haar motto is: geniet van en met elkaar van het leven!
 

Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org