Koninklijke onderscheiding voor Agripooler Rien Koopman

03-05-2021

Op maandag 26 april kreeg Rien Koopman uit Gytsjerk tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij verricht voor organisaties als Agriterra, de Pum en de kerk. Burgemeester Jeroen Gebben reikte het koninklijke lintje aan hem uit. Hiermee werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Koopman heeft de onderscheiding onder andere verdiend door de voortreffelijke manier waarop hij meerdere keren zijn kennis heeft gedeeld met coöperaties in ontwikkelingslanden. Als Agripooler is hij tussen 2012 en 2019 in totaal elf keer voor Agriterra actief geweest in Ethiopië en Kenia, waarbij hij aan een coöperatie of coöperatieve Unie technisch en management advies gaf voor de bouw en het management van een meelfabriek.

Koopman wordt door deze coöperaties geroemd om zijn technische kennis die hij goed wist over te brengen op de werknemers in de fabriek. Veelal ontbreekt deze kennis op lokaal niveau en daarom is het een extra toegevoegde waarde voor coöperaties om met hem samen te werken. Doordat hij bereid was om meerdere keren bij dezelfde coöperatie langs te gaan, is er ook een continuatie zichtbaar van de gegeven adviezen.

De boerenleden en medewerkers van de cooperatieve meelfabrieken plukken nog immer de vruchten van de kennis en adviezen van Koopman. Het is daarom terecht dat hij een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen als bijzondere waardering en erkenning voor zijn inzet.


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org