Marco Schouten nieuwe CEO Agriterra

27-05-2021

Arnhem, 27 mei 2021

Marco Schouten is benoemd tot nieuwe CEO van Agriterra. Half september zal hij Kees Blokland, de oprichter van Agriterra, opvolgen. Blokland gaat met pensioen in het begin van het vierde kwartaal. Schouten: “Ik zie het als een grote eer om in de voetsporen van Kees Blokland te treden en de toekomst van een prachtige organisatie als Agriterra verder vorm te mogen geven.”

Schouten is een 51-jarige bedrijfseconoom en heeft tijdens zijn carrière in verschillende rollen en landen gewerkt. Een overzicht van zijn professionele achtergrond is te vinden op LinkedIn (https://nl.linkedin.com/in/marco-schouten-1106aa6).

Schouten: “Vier elementen waren voor mij doorslaggevend om te kiezen voor Agriterra: 1) Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een waarde-gedreven organisatie als Agriterra. “Het verschil maken” is voor mij een sterke drijfveer. 2) Ik hoop, en denk, dat mijn bagage als CEO van een opvallend vergelijkbare organisatie Agriterra ten goede zal komen. De organisatie waar ik vandaan kom, VEI, is een sociale onderneming van-en-voor waterorganisaties die peer-to-peer ondersteuning organiseert om impact te hebben op de realisatie van SDG#6. VEI is de afgelopen tien jaar flink gegroeid in omvang en professionalisering. 3) Van nature ben ik vrij nuchter en heb ik een sterke praktische instelling. Agriterra helpt coöperaties en boerenorganisaties professionaliseren en dat sluit goed aan bij een dergelijke houding, en 4) Wat ik tot nu toe heb gezien en gehoord, heeft Agriterra een geweldig team en ik ben verheugd om samen met het team voort te bouwen in het ontwikkelen van effectieve peer-to-peer support en onze toegevoegde waarde voor de internationale landbouw- en voedingssector.”

De eerste officiële werkdag van Marco Schouten is 15 september, zodat er voldoende tijd is voor een vlotte overdracht van zijn voorganger. Hij kijkt er naar uit om te beginnen bij Agriterra en zal een rondgang plannen om kennis te maken met interne en externe stakeholders.
 


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org