Vertegenwoordigers van agri-agencies ontmoeten elkaar in Nederland

08-05-2019

Op 15, 16 en 17 mei is Agriterra gastorganisatie voor de Algemene Vergadering van AgriCord, de alliantie van agri-agencies over de hele wereld.

In dat kader komen zo’n 100 vertegenwoordigers van boerenorganisaties, agrarische jongeren, agri-agencies en multilaterale instellingen van over de hele wereld naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Van een jonge koffieboer uit Kenia, FAO program officer uit Rome tot de voorzitter van de Asian Farmers Association; ze zijn allemaal aanwezig.
 
AgriCord coördineert de samenwerking tussen alle agri-agencies en houdt haar Algemene Vergadering ieder jaar in een ander land. Dit jaar organiseert Agriterra, het Nederlandse lid van AgriCord, het evenement.
 
Van beleid naar praktijk
Naast een formeel programma voor de Algemene Vergadering met de gebruikelijke toespraken, workshops en vergaderingen geeft Agriterra alle gasten ook een inkijkje in de dagelijkse praktijk van agrarisch Nederland. Voorbij alle beleid en theorie zullen de deelnemers van 15 op 16 mei logeren bij een boer of tuinder in de omgeving van Rotterdam. Zij gaan gesprek in gesprek met de gastfamilie en maken filmopnames op de plek waar ze verblijven, zodat een mooie reportage van agrarisch Nederland gezien door buitenlandse ogen ontstaat.
 
Eurocommissaris Phil Hogan
Een ander belangrijk onderdeel van het programma is de bespreking van het adviesrapport van de Task Force Rural Africa, waarin aanbevelingen zijn opgenomen over de toekomstige samenwerking tussen de Europese Unie en Afrika. Dit rapport was een initiatief van de landbouwcommissaris van Europa, Phil Hogan. Op 16 mei zal hij tijdens een paneldebat in gesprek gaan met Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten en diverse jonge boeren uit Afrika en Europa over werkgelegenheid en economische ontwikkeling op het platteland in Afrika en Europa.
 

Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org