Wat schiet de boer ermee op?

04-06-2019

Bij Agriterra werken we ons een slag in de rondte om coöperaties en boerenorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te adviseren en begeleiden. 

Dat doen we met een groep medewerkers vanuit Arnhem, vanuit lokale kantoren in 21 landen en met inzet van ons almaar uitdijende netwerk van Agripoolexperts. Met z’n allen werken we eraan om van de coöperaties volwaardige en professionele boergenoteerde bedrijven te maken. Het uiteindelijke doel daarvan is dat boeren een goed inkomen kunnen verdienen met hun bedrijf.
 
In ons programma ‘Boerenverstand in Bedrijf’, dat loopt sinds 2016 staat de teller inmiddels op bijna 700.000 boeren (m/v) die via hun coöperatie of organisatie baat hebben bij de diensten van Agriterra. We werken daarbij met bijna 300 klanten en hebben hen EUR 60.196.088 aan leningen en overig kapitaal helpen mobiliseren sinds 2016.
 
In de periode 2016-2018 zijn er 35 verwerkingsfabrieken bijgekomen, waarbij Agriterra in 25 gevallen een belangrijke rol speelde. Maar wat schiet de individuele boer er eigenlijk mee op?
 
Hieronder leest u een citaat van Pabitra Khatri uit Nepal. Lees het hele verhaal op:
https://www.agriterra.org/7-stories-of-ambitious-farmers-around-the-world/

Pabitra Khatri

Bestuurslid van Barboteli Tea Producer Cooperative Society Ltd.
Leeftijd: 40
Lid sinds: 2011
District/regio: Ilam
Plaats: Dharapani


"Ik  werd lid van de coöperatie om contact te leggen met andere leden en meer te leren over coöperaties en thee. En om kennis te vergaren hoe ik de positie van de vrouw kon verbeteren. Inmiddels zit ik in het bestuur en de prijs van groene theebladeren steeg met 3 Nepalese Roepie per kilogram als gevolg van collectieve onderhandelingen. Daarnaast hebben vrouwen in de coöperatie hun leiderschapskwaliteiten en -vaardigheden verbeterd en zijn ze experts geworden op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk."

 


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org