Planning Monitoring Evaluation and Learning specialist

Addis Wijkamp - Russell Soriano

Addis Wijkamp-Russell Soriano (Chitré, Panama, 1973) heeft Rechten en Politieke Wetenschappen (1998) in de Universidad Latinoamericana de Ciencias y Tecnología (ULACIT) te Panama city gestudeerd. Zij heeft in 2001 haar Post Doctorale in Commerciële Recht en een Master in Bedrijfsrecht behaald.

Haar arbeidservaring is begonnen met een baan als advocaat stagiaire in het Juridische Ministerie van de Burgerlijke Registratie. Daarop volgend is zij begonnen als advocaat bij het zelfde ministerie tot 1999. Na haar baan heeft zij besloten verder te studeren voor haar master en zelfstandig gewerkt als jurist en adviseur voor een accountantsbureau. Toen ze in het bezit van haar master was, heeft ze besloten de grote stad de rug toe te keren. Ze is toen als zelfstandig advocaat gaan werken voor verschillende bedrijven, coöperatieve verenigingen en voor particuliere cliënten.  Naast dit, was zij plaatsvervangend rechter en hoogleraar aan de Universidad Latina de Panamá in  Chitré (2001-2004) Zij heeft daar onderwezen: Rechtsgeschiedenis en Commerciële Recht. 

Zij is in 2005 naar Nederland verhuisd. Zij heeft de inburgeringcursus aan het Graafschap College in Doetinchem gevolgd. Met de wens om haar Nederlands te verbeteren, studeerde ze Nederlands aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (2007).  Zij is erin geslaagd deze studie met succes af te ronden met een diploma ”Nederlands als Tweede Taal (NT2) Programma I en II”.

Haar arbeidsverleden in Nederland is begonnen met een baan als BTW- medewerkster bij Retourtax in Doetinchem. Daarna als administratief medewerker van Back Office Treasury Department bij Organon Biosciences in Oss. Sinds februari 2008 is zij op vrijwillige basis actief als lerares Spaans op de basisschool OBS op Koers in Varsseveld.

Vanaf 11 mei 2009 werkt Addis bij Agriterra als medewerker financiering met als aandachtspunt de Spaanstalige missiecontracten en projecten. Met ingang van 1 juli 2015 is ze analist klantinformatie.  
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org