Agrifirm voor Agriterra in het veld (deel 5)

11-02-2014 Vandaag staat er voor de medewerkers van Agrifirm, Liesbeth Smulders en Frank Jeurissen, een bezoek aan een transporteur in Nyala op het programma. Daar aangekomen, is de transporteur nog niet aanwezig. Het schijnt dat ze het hier niet altijd zo nauw met het afspreken van een tijd voor een afspraak. Dat geeft ons de mogelijkheid om yoghurt te drinken van het plaatselijke melk inzamelpunt.

Tijdens de milkbreak maakt Cyrus een afspraak met een andere transporteur. Deze geeft ons informatie over de werking van o.a. het hooitransport in Kenia. Deze transporteur heeft ook een winkel met allerhande benodigdheden. Al deze informatie verwerken we in ons verslag.

Het is niet ver naar het Nyala melk inzamelpunt. Daar krijgen we een korte rondleiding. Veel mensen brengen hun melk per ezel naar het verzamelpunt. Met de plaatselijke infrastructuur is dat een handig vervoermiddel.

Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel om alle informatie te verwerken en het rapport te schrijven voor de presentatie van zaterdag.
Omdat het nog vroeg in de middag is, geeft Frank Sarah een korte training over veevoeding. Wanneer je investeert in goede voeding zal er meer melkproductie zijn en daarom ook meer melkgeld. Ik ga ondertussen een begin maken met het verslag.

Dag 7 verslag schrijven

Afgelopen week hebben we een goed beeld gekregen over de mogelijkheden voor de productie van hooi en de fouragehandel. Vandaag gaan we deze informatie verwerken in het verslag voor de presentatie van zaterdag. Terwijl we met het verslag bezig zijn waar we het onder andere over irrigatie hebben, begint het hier hard te regenen. Hopelijk genoeg voor de koeien en de productie van ruwvoer zoals mais en natuurlijk gras/hooi.

Morgenvroeg presenteren we onze bevindingen en aanbevelingen aan Kieni Dairy. Daarna gaan we weer terug naar Nairobi.


Liesbeth Mulders, vanuit Kenia

Benieuwd naar alle delen van deze reis: 

Deel 1: http://www.agro-info.net/?menu=newsitems&view=newsitem&newsitem_id=58478

Deel 2: http://www.agro-info.net/?menu=newsitems&view=newsitem&newsitem_id=58479 

Deel 3: http://www.agro-info.net/?menu=newsitems&view=newsitem&newsitem_id=58482

Deel 4: http://www.agro-info.net/?menu=newsitems&view=newsitem&newsitem_id=58483


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org