Agriterra in de media

17-09-2015 De afgelopen weken verscheen Agriterra volop in de media. Hieronder een overzichtje van enkele artikelen:

In Boerderij Vandaag (14-08-2015) stond een spread over Agriterra. Manager agri-advies Cees van Rij geeft aan: "Het gaat al lang niet meer uitsluitend om eenrichtingsverkeer in de vorm van ontwikkelingshulp, maar om wederzijdse belangen van boer tot boer te verbinden."
Ook Annet van den Akker, Karin van der Toorn en Anton van Vlisteren komen uitgebreid aan het woord over de adviesreizen die ze voor Agriterra hebben gemaakt. Van der Toorn stelt: "Het zijn zeker geen snoepreisjes die we maken. Alle bezoeken hebben een strakke follow-up. De boeren worden na de adviesmissie goed gevolgd, ze rapporteren geregeld en elk kwartaal krijg ik een update. Dat maakt zo'n project ook echt waardevol en duurzaam."

Diezelfde week verscheen in Nieuwe Oogst (15-08-2015) een uitgebreid interview met directeur Kees Blokland, onder de kop 'Landbouwbelang moet ook exportproduct worden'. Zie het pdf-bestand hieronder.

In FLYNTH, een uitgave van Flynth adviseurs en accountants, verscheen een reportage over 'Samenwerken, kennis delen en ondernemen'. Precies wat Flynth en Agriterra, sinds 2012 kennispartners, doen. Een prima artikel dat laat zien hoe het werkt in de praktijk. tinyurl.com/oubxbcp

Bij alle leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe lag begin september het magazine Dichterbij op de mat. Daarin stond een kort verslag over de delegatie van managers en voorzitters van verschillende spaar- en kredietcoöperaties uit Kenia, Oeganda en Tanzanie die begin juni via een studietour van Agriterra een bezoek brachten aan de Rabobank. 

Tot slot werd op 14 september op de website www.agroberichtenbuitenland.nl een artikel geplaatst over akkerbouwer Henk Scheele uit de Hoekse Waard, die zijn kennis en ervaring inzette om aardappeltelers in Rwanda vooruit te helpen. Natuurlijk in samenwerking met Agriterra. http://www.agroberichtenbuitenland.nl/rwanda/steun-bij-opzet-chipsfabriek-rwanda/


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org