Agriterra stelt de kandidaten voor…. (2)

15-09-2015 Lees hieronder het verhaal van Enoc Sinarahua Pena , een van de tien jonge boeren die door Agriterra is uitgekozen om deel te nemen aan het evenement 'We Feed the Planet' in Milaan.

Enoc Sinarahua Peña uit Peru
Enoc Sinarahua Peña is een 20-jarige student agrarische techniek. Zijn tweede achternaam Sinarahua laat zien dat zijn oorsprong ligt in de regio van San Martin in Peru en bevestigt zijn relatie met de etniciteit van de Chancas Indianen.

Enoc is lid van de Cooperativa Agroindustrial Apropal Alianza Ltda. Naast zijn universitaire studie, die hem een toekomstige ingenieur zullen maken, besteedt Enoc zijn tijd aan de productie van palmetto. Zijn werkzaamheden in het palmveld zijn onder anderen het planten, verzorgen en oogsten van de palmbomen. Na zorgvuldig selectie, wordt de geoogste palmetto als eindproduct geleverd aan een verwerkingsbedrijf.

Zijn opleiding in landbouwkunde en zijn werk als palmettoproducent zijn belangrijk voor Enoc en verklaren ook zijn grote belangstelling om zich in de werkwijze van de coöperaties te verdiepen.
“Ik wil de werkmethoden en technologie in een coöperatie leren en vervolgens deze kennis aan mijn collega-boeren overdragen. We maken een professionele ontwikkeling door, waarbij duurzaamheid en voedselzekerheid belangrijke speerpunten zijn. Ik zou mijn collega's willen aanmoedigen om producten te leveren van goede kwaliteit, gezond, veilig en biologisch. Hiermee kan de wereld gevoed worden.”

 

 


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org