Agriterra stelt de kandidaten voor…. (3)

17-09-2015 Lees hieronder het verhaal van Biniam Aden, een van de tien jonge boeren die door Agriterra is uitgekozen om deel te nemen aan het evenement 'We Feed the Planet' in Milaan.

Biniam Aden uit Ethiopië

Biniam Aden is een man van 29 jaar oud, afkomstig uit Ethiopië. Na zijn afgeronde studie ‘Cooperatives Business Management’ werkte hij bij verschillende bedrijven in de agrarische sector.

Op dit moment werkt hij als agrarisch marketingmanager bij ADMAS (Wolkite) Farmers Cooperative Union voor graangewassen. Dit is in Guraghe, Zuid-Ethiopië. Deze organisatie verleent diensten, zoals distributie van zaaizaad en kunstmest. Ook adviseert de organisatie boeren over marktkennis, geeft ze training en ‘Capacity Building support’ om de productie te verbeteren. Als manager moet Biniam dagelijks informatie over de activiteiten van verschillende agrarische sectoren verzamelen, zodat hij marketing- en ‘value chain’-plannen kan maken.

Biniam grijpt graag de kans om aan het event ‘We Feed the Planet’ deel te nemen. Hij is erg benieuwd naar hoe de agrarische sector in andere landen werkt. Hij wil ook kennis van agrarische technieken, specialisatie en modernisering opdoen om de planeet effectief te voeden. Hij hoopt dat hij deze kennis op de een of andere manier in zijn eigen organisatie kan gebruiken.


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org