Agriterra vaart nieuwe koers: boerenverstand in bedrijf

09-04-2015 "Agriterra vernieuwt, professionaliseert en internationaliseert", aldus dr. Kees Blokland, directeur Agriterra.

"Boerenverstand in bedrijf" is de noemer waaronder Agriterra haar toekomstige strategie heeft gebracht. Agriterra is de ontwikkelingsorganisatie van het landbouwbedrijfsleven en de coöperaties in Nederland. De club uit Arnhem versterkt de positie van vergelijkbare verenigingen en bedrijven in Afrika, Azië en Latijns Amerika in de markt, de keten en in het overleg met de overheid. Dit doet Agriterra samen met Nederlandse boeren, bestuurders en medewerkers van landbouworganisaties en –coöperaties. Zij leveren ervaring en kennis van productieverbetering, dienstverlening, coöperatief ondernemerschap en belangenbehartiging aan hun collega’s in het buitenland. 


Agriterra vernieuwt, professionaliseert en internationaliseert in hoog tempo. Landbouworganisaties en coöperaties in ontwikkelingslanden moeten ervan op aan kunnen dat ze met advisering van Agriterra sterker worden. Want een sterke georganiseerde landbouw is een garantie voor snelle economische groei, een betere verdeling van de welvaart en democratie. 


Agriterra is klaar voor de toekomst! Het uitzendbureau Agripool wordt geïnternationaliseerd. Agriterra vermindert de financieringsdiensten, de focus ligt op adviesdiensten waarmee klanten zelf financiering vanuit de markt kunnen halen. Er gaan meer Agriterra bedrijfsadviseurs in het buitenland aan de slag. Deze aanpassingen hebben gevolgen. Agriterra is opnieuw ingericht met een afdeling agri-advies en bedrijfsvoering. Twee managers, die we hieronder introduceren, geven leiding aan deze afdelingen. 

 

drs. José Levelink is per 1 april manager bedrijfsvoering. Ze zal leiding geven aan ruim vijftien medewerkers: de analisten, communicatiemedewerkers, ICT-medewerkers en receptionistes. José is opgegroeid op een melkveebedrijf in Overijssel. Ze studeerde antropologie in Amsterdam en vertrok daarna voor ruim 15 jaar naar Indonesië, waar ze als consultant verschillende werkzaamheden heeft verricht. Sinds 2000 runt ze samen met haar echtgenoot het bedrijf Matahari, waarbij ze een makelaarsrol vervult voor koffie en cacao uit Azië. José Levelink kwam in 2003 als vrijwilliger binnen bij Agriterra. Vervolgens heeft ze verschillende functies vervuld op de afdelingen financiering, ondersteuning & kwaliteit en monitoring & evaluatie. Hierdoor weet ze alles van het reilen en zeilen van Agriterra en dan vooral van financieel beheer, procedures, monitoring en evaluatie en agro-info.net. Als manager bedrijfsvoering stuurt ze mensen aan om resultaten van het werk van Agriterra zichtbaar te maken voor collega’s, voor agri-agencies, klanten en andere belanghebbenden.
Contact José Levelink: levelink@agriterra.org, tel. 026-3542075 


Ing. Cees van Rij MBA
is per 1 april manager agri-advies. Hij zal leiding geven aan ruim twintig organisatie- en bedrijfsadviseurs in binnen- en buitenland. Hij stuurt ook de Agripool aan, het uitzendbureau van Agriterra. Cees (1967) is opgegroeid op een gemengd melkvee- en akkerbouwbedrijf in Rockanje. Zijn overgrootvader was in 1896 medeoprichter van de Coöperatieve Stoomzuivelfabriek “ De Eersteling” te Brielle. Na de Middelbare Landbouwschool studeerde hij Tropische Landbouw (Larenstein, 1993). Hij heeft zelf nog geboerd op het bedrijf van zijn ouders. Zijn relatie met Agriterra gaat terug tot 1994 toen hij zich als vrijwilliger inzette voor een voorloper van Agriterra. In die tijd was hij ook actief als reisleider van internationale reizen. Zijn langdurige buitenland ervaring heeft hij opgedaan in Ecuador waar hij werkte als adviseur van landbouworganisaties. Als intrapreneur stond hij aan de wieg van de boergenoteerde touroperator Runa Tupari en van de spaar- en krediet coöperatie Santa Anita de Cotacachi. Cees is in 2002 bij Agriterra gekomen en heeft lang als relatiebeheerder in drie continenten gewerkt. In 2008 heeft hij zijn MBA titel behaald op Universiteit Nyenrode. Vanaf 2011 bekleedt hij leidinggevende posities bij Agriterra.  
Contact Cees van Rij: vanrij@agritera.org, tel. 026-3542004  


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org