Studietoer Keniaanse zuivelcooperaties

29-06-2014 Vandaag arriveert een delegatie van 12 vertegenwoordigers van zes Keniaanse zuivelcooperaties in Nederland. Zij zullen deelnemen aan een studietoer met als centrale vraag welke bestuurlijke en intern organisatorische uitdagingen er zijn als de bedrijfsvoering verandert en in volume toeneemt.

Agriterra ondersteunt deze zuivelcoöperaties uit Kenia om hun groeiambities waar te maken. Naast de business case is een goed intern bestuur een voorwaarde om die stap voorwaarts te maken.

Het gaat om een delegatie van twee bestuursleden per coöperatie. De zuivelcoöperaties – Kiambaa, Kieni, Meru, Mumberes, Mukurwe-ini en Ndumberi – zitten allemaal op een verschillend ontwikkelingsniveau, maar wat ze gemeen hebben is dat ze hun prestaties als bedrijf willen verbeteren.

Deze week staan bezoeken gepland aan Agrifirm, DOC Kaas, NoorderlandMelk, FrieslandCampina, De Samenwerking, CONO en CRV. Deze coöperaties zullen aangeven hoe zij een balans vinden tussen interne coöperatieve structuur en het opereren in een dynamische markt.

Op vrijdagmiddag zal er een bezoek worden gebracht aan het Agriterra kantoor en zullen de belangrijkste bevindingen en conclusies worden besproken alsook de opvolging en het actieplan ter follow up.

Op de website zal regelmatig een update gegeven worden, maar volg ook de Agriterra-medewerkers op Twitter:

Wilfred Chepkwony: @chepkwonywillie

Rien geuze: @RienGeuze

Dik van de Koolwijk: @Dik_vd_Koolwijk


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org